Over ons


Welkom op de "Over Ons" pagina van de Koninklijke Fanfare Hoger op Aartrijke! Wij zijn trots om ons voor te stellen en een kijkje te geven in wie we zijn en wat we doen.


Onze fanfare, opgericht met een rijke geschiedenis en geworteld in de gemeenschap van Aartrijke, ademt passie voor muziek en verbondenheid uit. Als "Koninklijke" fanfare dragen we met trots het predicaat dat getuigt van onze toewijding aan excellentie en de hoogste normen in muzikale uitvoering.

Ons getalenteerde ensemble bestaat uit gepassioneerde muzikanten, jong en oud, die samenwerken om prachtige muziek te creëren. Van opzwepende marsen tot ontroerende melodieën, we streven ernaar het muzikale erfgoed levend te houden en onze luisteraars te betoveren met betoverende klanken.


Daarnaast vervullen we een belangrijke rol in de lokale gemeenschap door deel te nemen aan verschillende evenementen en vieringen. Of het nu gaat om het opluisteren van feestelijke gelegenheden, het ondersteunen van liefdadigheidsinitiatieven of het organiseren van concerten, we zijn er altijd om bij te dragen aan de culturele rijkdom van Aartrijke.

Naast onze reguliere optredens en betrokkenheid bij lokale festiviteiten, zijn wij als Koninklijke Fanfare Hoger op Aartrijke ook enthousiaste deelnemers aan carnavalsoptochten in verschillende gemeentes. Carnaval is voor ons een gelegenheid om vrolijkheid en muzikale energie te verspreiden, terwijl we de kleurrijke atmosfeer van dit feestelijke seizoen omarmen. Onze muzikanten gaan vaak uitgedost in feestelijke kostuums en brengen levendige deuntjes ten gehore om de feestvreugde nog verder te verhogen.


Daarnaast zijn we trots op onze mogelijkheid om buiten onze gemeentegrenzen te treden en deel te nemen aan evenementen in andere steden en dorpen. Of het nu gaat om lokale markten, culturele festivals of bijzondere vieringen, we zijn altijd bereid om onze muzikale bijdrage te leveren en een positieve sfeer te creëren. Dit stelt ons in staat om nieuwe mensen te ontmoeten, culturele uitwisselingen te bevorderen en onze muzikale passie te delen met een breder publiek.

Een bijzonder hoogtepunt voor ons is de gelegenheid om op te treden in Plopsaland. Het betreden van dit populaire pretpark biedt ons de kans om niet alleen lokale bezoekers, maar ook gasten van overal te vermaken met onze diverse muziekstijlen. Het is een unieke ervaring om de magie van Plopsaland te combineren met de magie van live muziek, waardoor we bijdragen aan de algehele ambiance van het park.


Met trots kijken we terug op deze gevarieerde ervaringen en blijven we ons inzetten voor het verrijken van culturele evenementen, waarbij we zowel onze lokale roots als onze muzikale veelzijdigheid in de schijnwerpers zetten. We hopen dat deze uitbreiding van onze activiteiten de diversiteit van onze fanfare benadrukt en nodigen iedereen uit om samen met ons te genieten van deze muzikale reis.

Een bijzonder kenmerk dat onze Koninklijke Fanfare Hoger op Aartrijke koestert, is onze trotse betrokkenheid bij de lokale folklore, belichaamd door onze reus Tijl. Tijl, de imposante en kleurrijke reus die onze fanfare vergezelt, is niet alleen een symbool van onze hechte band met de gemeenschap, maar ook een levendige vertegenwoordiging van de rijke tradities van Aartrijke. Hij prijkt trots tijdens parades, festivals en speciale evenementen, waarbij zijn aanwezigheid een gevoel van gemeenschapszin en verbondenheid met ons erfgoed versterkt. Tijl brengt niet alleen vreugde en verwondering, maar draagt ook bij aan het behoud van de lokale geschiedenis en cultuur, wat onze fanfare nog meer verbindt met de harten van de mensen in Aartrijke.


Onze vereniging is meer dan alleen een muziekgroep; we zijn een hechte gemeenschap van gelijkgestemde individuen die de liefde voor muziek delen. Samen bouwen we herinneringen op, ontwikkelen we vaardigheden en creëren we een sfeer van vriendschap en samenhorigheid.


We nodigen je uit om meer te ontdekken over de Koninklijke Fanfare Hoger op Aartrijke en misschien zelfs deel uit te maken van onze muzikale familie. Of je nu een doorgewinterde muzikant bent of gewoon geniet van het luisteren naar prachtige melodieën, iedereen is welkom om deel te nemen aan ons muzikale avontuur.

Dank voor je interesse in onze fanfare. We hopen je binnenkort te mogen begroeten bij een van onze optredens of repetities!