Ontmoet onze dirigenten

Welkom op onze pagina gewijd aan de bevlogen maestro's achter de harmonieuze symfonie van onze Play-In! Ontmoet de briljante dirigenten die met passie en expertise de touwtjes in handen hebben, en die onze muzikale bijeenkomst transformeren tot een onvergetelijke ervaring. 

01

Geert Dekoninck

K.F.H.O. Aartrijke

Geert Dekoninck is al 10 jaar de bevlogen dirigent van Hoger Op Aartrijke, terwijl hij overdag als medewerker bij meubelen Weyne in Zarren werkt.

Zijn muzikale odyssee begon in 1974 in Keiem, waar hij 13 jaar lang lessen volgde in diverse muziekvakken, waaronder hoorn bij Jean Debuisson in Diksmuide. Geert blonk uit als hoornist en speelde in verschillende muziekkorpsen, zoals Zarren, en in het koperensemble Discamuda onder leiding van Ronny Tampere. Dit ensemble verzorgde optredens op bruiloften, plechtigheden, toneelstukken en operettes.

Geert hielp ook bij het werven van muzikanten voor de Westhoek Brassband van Jean Debuisson. Hij speelde mee in Bovekerke en de Young Silverband Gistel. Later werd hij dirigent van Vladslo, waar ze een eigen muziekschool oprichtten met Geert als leraar. Gedurende 11 jaar stond hij aan het roer van Vladslo.

Ook was Geert chef-dirigent van The Blue Band in Houthulst en van Fanfare Sint-Joris in Koekelare.


Samen met zijn vrouw Claudine en hun drie muzikale kinderen, vormt de familie Dekoninck een hechte clan met een diepgewortelde passie voor muziek.

02

Cécile Busar

K.H. Sint-Cecilia Jabbeke

Een Getalenteerde Dirigente en Saxofoonlerares


Cecile Busar, geprezen dirigente van de harmonie in Jabbeke, belichaamt de harmonie tussen passie en professionaliteit in de wereld van de muziek. Haar leiderschap heeft de harmonie naar nieuwe artistieke hoogten gestuwd, waarbij ze een brug slaat tussen traditie en vernieuwing.

Naast haar indrukwekkende dirigeervaardigheden deelt Cecile haar liefde voor de saxofoon als bevlogen muziekdocente in Brussel. Haar toewijding aan het onderwijzen van dit veelzijdige instrument weerspiegelt zich in de groei van haar leerlingen, die niet alleen technisch vaardig worden, maar ook een dieper begrip ontwikkelen voor de expressieve kracht van de saxofoon.


Cecile Busar's unieke rol als zowel dirigente als saxofoonlerares getuigt van haar veelzijdigheid en haar vermogen om zowel in grootse ensembles als in intiemere onderwijsomgevingen te excelleren. Haar bijdrage aan de muzikale gemeenschap is niet alleen merkbaar in de klanken van Jabbeke's harmonie, maar ook in de groeiende passie voor muziek die ze in Brussel cultiveert. Cecile Busar blijft een inspirerende figuur voor zowel haar leerlingen als collega-muzikanten.

03

Bart Swimberghe

Kunst & Vermaak Zedelgem

Eendracht en Kunstliefde Gistel, Koninklijke Harmonie Kunst en vermaak Zedelgem en Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Ruiselede staat onder de deskundige muzikale leiding van Bart Swimberghe.


Bart is als leraar slagwerk verbonden aan de Kunstacademie Torhout en STAP Roeselare.


Bart studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel klassiek slagwerk en dirigeertechniek.

Hij haalde er ook het aggregaats-diploma. Hij volgde dirigenten-opleidingen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en aan de Muziekacademie “De Kunstbrug” Gentbrugge.


Bart volgde talrijke masterclasses en deed tijdens zijn studies orkestervaring op bij Anima Eterna, het Symfonieorkest Conservatorium Brussel, bij de Hedendaagse Muziekensembles van het Conservatorium Brussel en als solist/slagwerker bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Sinds het beëindigen van zijn studies werkt Bart tot op heden freelance mee met volgende orkesten/ensembles: Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, Het Symfonisch Orkest van de Munt, Alban Berg Ensemble en Het Zeeuws Orkest.

Ronald Vandommele

S.H.W. Brugge

De dirigent van SHW Brugge genoot een klassieke muziekopleiding met specialisaties in tuba en zang. In eerste instantie was hij beroepshalve actief in enkele militaire muziekkorpsen alvorens te opteren voor het lesgeven. Momenteel is hij leraar samenspel en muzikaal ensemble.


Zijn grote voldoening vindt hij om met een groep nieuwe muzikale horizonten te verkennen, die groep vooruit te stuwen en er mooie resultaten mee neer te zetten.

04

Om zich hierin te bekwamen, heeft hij meermaals stages gevolgd in Engeland bij gerenommeerde brass-bands.


Sinds 1996 is Ronald dirigent bij SHW Burgge. Onder zijn leiding heeft de harmonie een aanzienlijke stap voorwaarts gezet. Zijn muziekkeuze is zeer rijk en gevarieerd. Naast de traditionele harmoniewerken weet hij de muzikanten te boeien met veel filmmuziek, moderne bewerkingen en nummers met een big-bandstijl.


Zijn leuze is “gezelligheid”: het moet tof en aangenaam zijn, voor hemzelf, voor de muzikanten, voor het publiek. Een avondje musiceren met Ronald is dan ook best aangenaam, gezellig, tof en leerrijk.

05

Thijs Dekoninck

Kunst & Vermaak Klerken

Een Bezielende Dirigent bij Fanfare van Klerken


Thijs De Koninck, met zijn gepassioneerde dirigentschap, heeft de Fanfare van Klerken naar nieuwe muzikale hoogten geleid. Zijn toewijding aan kunst en gemeenschap weerspiegelt zich in de harmonieuze klanken die de fanfare voortbrengt onder zijn leiding.


Met een rijke achtergrond in muziek en een scherp oog voor detail, weet Thijs niet alleen de technische aspecten van het dirigeren te beheersen, maar ook de emotie en expressie in de muziek te vangen. Zijn inspirerende leiderschap heeft de leden gemotiveerd en het enthousiasme voor muziek binnen de gemeenschap vergroot.


Onder Thijs' baton heeft de Fanfare van Klerken niet alleen muzikale pracht bereikt, maar ook een sterke band gevormd tussen de muzikanten en het publiek. Zijn toewijding aan zowel het artistieke als het sociale aspect van muziek maken Thijs De Koninck een onmisbare kracht binnen de Fanfare van Klerken, waardoor hij een blijvende indruk achterlaat in de harten van de gemeenschap.